Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü

20-21 Güz Dönemi Erasmus Online Dil Sınavı - Sınava Gireceklerin Listesi

Trabzon Üniversitesi’nin Değerli Öğrencileri,

Trabzon üniversitesi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru süreci başlamıştır.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle, 2020-2021 akademik yılı Erasmus dil sınavı online olarak düzenlenecektir.

2020-2021 yılı güz ve bahar dönemlerinde açılacak Erasmus+ öğrenim ve staj çağrılarına başvuruda bulunabilmek için bu dil sınavına katılım zorunludur. Bu sınavdan aldığınız puanı, 2020-2021 akademik yılı güz ve bahar dönemleri içerisinde açılacak ve şartlarına uygun olduğunuz tüm öğrenim ve staj çağrılarında kullanabileceksiniz.

Sınav süreci UZEM tarafından yürütülecektir. Yazılı sınav “Esınav1” modülü, sözlü sınav ise Adobe Connect üzerinden yapılacaktır. Erasmus programından faydalanmayı düşünen öğrencilerimiz yazılı sınava girmek zorundadır. Ancak, sözlü sınava her öğrencimiz girmeyecektir. Yazılı sınav sonrası ilan edilecek baraj puanını geçenler sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır. Barajı geçerek sözlü sınava girmeye hak kazanan öğrenciler ayrıca websitemizden duyurulacaktır.

- Yazılı sınav %50, sözlü sınav %50 oranında dikkate alınarak toplam dil notu hesaplanır.

- Nihai Erasmus notu hesaplanırken akademik ortalama %50, toplam dil notu %50 oranında dikkate alınır.

ÖNEMLİ UYARI: Bu sınavdan alınacak sonuçlar, bir sonraki Erasmus+ dil sınavı yapılana kadar geçerli olacaktır.
ÖNEMLİ UYARI: Bu sınava 1. sınıflar girebilecektir ancak 20-21 Güz Döneminde çıkılacak Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvuru yapamayacaklardır. Önümüzdeki dönem Erasmus dil sınavı olmama ihtimaline karşı, bu sınavdan alacakları puan ile 20-21 Bahar Döneminde çıkılacak Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurabileceklerdir.

ÖNEMLİ UYARI: Sınava girecek 1. sınıf öğrencilerinin esinav1.trabzon.edu.tr adresine giriş yapabilmeleri için gerekli olan bilgileri şu şekildedir;

Kullanıcı Adı: Öğrenci No
Şifre: T.C. Kimlik Numaranızın ilk 5 hanesi

ÖNEMLİ TARİH ve SAATLER

- Sınav günü ve saati:

- Yazılı Sınav (Esınav Modülü – esinav1.trabzon.edu.tr ): 21 Ekim 2020 Çarşamba - 14:00

- Sözlü Sınav (Adobe Connect): 23 Ekim 2020 Cuma - 10:00 (Sözlü sınav için kameranın açılması zorunludur)

Sınava gireceklerin listesi için tıklayınız.

Önemli Not: Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden önlisans ve tezsiz yüksek lisans öğrencileri faydalanamamaktadır. Bu yüzden başvurusu geçersiz olanların listesi için tıklayınız.

Menüyü Kapat